Težki vremenski pogoji ne bodo več ovira za fotografiranje. Novi lahki in kompaktni DSLR Pentax K-70 se  lahko pohvali s številnimi lastnostmi, ki bi jih pričakovali od modelov višjega cenovnega ranga. Tipalo brez AA filtra velikosti APS-C z ločljivostjo 24,24 milijonov slikovnih točk, procesor PRIME MII z dodano pospeševalno enoto, vgrajeni stabilizacijski mehanizem SR s funkcijo Pixel Shift, zaporedno fotografiranje s hitrostjo 6 posnetkov na sekundo, vgrajena Wi-Fi povezava ter vrtljivi LCD zaslon so združeni v odpornem in lahkem ohišju, zatesnjenem proti prahu in vlagi.

Novi mali brezzrcalnik je osnovan okrog Live MOS tipala ločljivosti 16,1 MP in velikosti Micro 4/3 z vgrajenim 3-osnim stabilizacijskim sistemom. Premični ekran velikosti 7,6 cm (3 inč) z 1,04 milijoni slikovnih točk je občutljiv na dotik. Glavne novosti so večinoma kozmetične, ki napravijo aparat zelo simpatičen in stilski, osnova pa ostaja bolj ali manj enaka predhodniku E-PL7.

Olympus je predstavil brezzrcalni aparat nove generacije OMD E-M1 Mark II, ki se umešča v sam vrh segmenta in je vsekakor več kot dostojen naslednik modela E-M1. Sam fotoaparat je več kot celota delov; je del sistema inovativnih in izredno naprednih tehnologij, namenjenih spremeniti moč fotografije, za vedno.

Popotniki bodo pozdravili novi univerzalni USB polnilec z dvema USB izhodoma; poleg klasičnega USB-A je prisoten tudi hitri USB-C izhod, ki podpira tehnologijo hitrega polnjenja Quick Charge zadnjih generacij pametnih telefonov in tablic.

Proizvajalec dodatne opreme za fotoaparate Hähnel, znan predvsem po kvalitetnih nadomestnih litij-ionskih baterijah, je svoji paradni seriji baterij Extreme dodal dva nova modela visoke kapacitete.

Strokovnjaki s področja sistemov foto in video osvetlitve Metz je na letošnjem sejmu Photokina 2016 z novim modelom M400 predstavil novo generacijo kompaktnih sistemskih bliskavic.

Tamron je na letošnjem sejmu Photokina predstavil drugo generacijo ultra telefoto objektiva SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD z oznako G2. Ta sledi uspešni poti prve generacije iz leta 2014 in v prenovljeni verziji nudi izboljšano optiko, ki omogoča odlično kakovost posnetkov na fotoaparatih s senzorji visokih ločljivosti, hitrejša in natančnejša sta tudi sistema samodejnega ostrenja in optične stabilizacije slike. Nov je Flex zoom lock mehanizem, fluorine coating prevleka leč in dizajn s kovinskim bajonetom.

Širokokotne in ultraširokokotne objektive za APS-C DSLR aparate ter brezzrcalne fotoaparate smo že pokrili, v tem vodniku pa si bomo pogledali izbiro širokokotnih in ultraširokokotnih objektivov za Full Frame DSLR aparate oz. za fotoaparate formata 35 mm.