Definicijo širokokotnih objektivov ter njihove značilnosti smo si pogledali že v prvem vodniku, zato bomo v tem vodniku pregledali izbor širokokotnih in ultraširokokotnih objektivov za brezzrcalne fotoaparate.

12.09.2016 13:10

V petek, 16. septembra ob 17h, bo v naši trgovini otvoritev že šeste razstave spletne Galerije e-Fotografija. Predstavila se bosta avtorica Iva Aviana in avtor Nikolas. Fotografije je natisnilo podjetje CEWE.si Vabljeni!

Širokokotni objektivi omogočajo zajem zelo široke perspektive, zato so nepogrešljivi pri pokrajinski fotografiji ter pri fotografiranju v zaprtih prostorih, kjer so možnosti naše postavitve omejene. V tem vodniku si bomo pogledali izbor širokokotnih in ultraširokokotnih objektivov za DSLR aparate z velikostjo tipala APS-C.

01.09.2016 13:33

Pred nekaj dnevi je Canon najavil prenovljeno različico popularnega modela EOD 5D. Predviden pričetek prodaje v Sloveniji je v prvi polovici septembra. Ker bodo začetne količine omejene, priporočamo prednaročilo na info@besenicar.si. Prvim kupcem bomo dodali originalno baterijsko držalo BG-E20 za samo 1 evro.

Panoramska 360-stopinjska fotografija ni nova tehnika, vendar je v zadnjih časih postala veliko bolj dosegljiva in predvsem mnogo enostavnejša s prihodom aparatov kot so Ricoh Theta S, saj ne potrebujemo več posebnih (in dragih) optičnih pripomočkov, ampak le IOS ali Android pametni telefon z ustrezno aplikacijo.

Se vam je zgodilo, da se izgubili ali založili priloženi polnilec za vaš fotoaparat, pa ne želite plačati visoke cene originalnega, ali pa želite nekaj, kar bi prihranilo prostor na potovanjih pri uporabi različnih fotoaparatov? Proizvajalec dodatne opreme za fotoaparate Hahnel je nedolgo nazaj predstavil njihov najmanjši univerzalni polnilec doslej, Unipal Mini.

 

f/2.8, 28mm ekv., 1/60s, ISO 2500

Fotografom, ki želijo odlično kvaliteto v žepnem ohišju je serija Ricoh GR dobro znana. Zadnji model, GR II, doda preizkušenemu APS-C tipalu in objektivu goriščne razdalje 18.3 mm (28 mm ekv.) z zaslonko f/2.8 še Wi-Fi in NFC povezljivost ter kopico programskih nadgradenj.

Panasonic Lumix GX80 z objektivom 14-140 Power OIS

Panasonic GX80 je najnovejši v čedalje večji družini Lumix Micro 4/3 brezzrcalnih fotoaparatov. Po zmogljivosti zaseda mesto pod GX8 in je pravi naslednik zelo priljubljenega GX7, tako po kvaliteti fotografije in videa kot po enostavnosti uporabe.