Filtri imajo v fotografiji zelo različne namene in načine uporabe, vsem pa je skupno to, da lahko zelo vplivajo na končni rezultat (fotografijo) tako na negativen kot na pozitiven način. Katere filtre najpogosteje uporabljamo in kakšen je njihov namen ter kaj je pomembno pri njihovi izbiri si bomo pogledali v vodniku po filtrih.

Tokina je spomladi 2016 v svojo ponudbo dodala nov svetlobno zmogljiv širokokotni objektiv za fotoaparate formata APS-C. Nič novega bo rekel marsikdo, vendar je Tokina AT-X 14-20 f/2 Pro DX v marsičem posebna.

Prvič lahko uporabniki sami nadgradijo programsko opremo izbranih Tamron objektivov in po meri nastavijo razne načine delovanja avtomatskega ostrenja in stabilizatorja na domačem računalniku; postopek, za katerega je bil prej potreben obisk pooblaščenega serviserja.

08.06.2016 14:27

Akcijske cene za tri modele Tamron objektivov s podaljšano 5-letno garancijo.

Izbira makro objektivov je lahko precej enostavna, a hkrati zelo zahtevna, saj so modeli večine proizvajalcev na voljo v podobnih goriščnih razdaljah, vsi pa nudijo zelo visok nivo kvalitete. Tokina AT-X Pro 100mm f/2.8 cenovno eden najbolj dostopnih objektivov v tem razredu.

Tamronov objektiv 18-200mm F3.5-6.3 XR Di II LD Aspherical (IF) Macro je bil (in še vedno je) zvesti spremljevalec številnih fotografskih navdušencev po svetu več kot 10 let. Sedaj je dobil naslednika z optičnim stabilizatorjem, ki si ga je vsekakor vredno pobližje pogledati.

Novo serijo objektivov SP v goriščnih razdaljah 35, 45, 85 in 90 mm odlikuje nekaj pomembnih skupnih značilnosti: svetla zaslonka f/1.8 (f/2.8 pri modelu 90 mm Macro), stabilizacijski mehanizem VC, proti prahu in vlagi tesnjeno ohišje ter najnovejša tehnologija optičnih premazov.

16.05.2016 14:39

Tudi pri Panasonicu so pripravili akcijsko ponudbo, ki prinaša vračilo dela plačane kupnine (nakup med 13.5. in 30.6.2016). Preverite, za katere izdelke gre ...