Okrogla miza: snemanje filmov s Panasonic Lumix GH4

27.10.2016 13:37

V sklopu ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala bo 15. novembra ob 17.30 v Cankarjevem domu v Štihovi dvorani okrogla miza o snemanju filmov s fotoaparatom/kamero Panasonic Lumix GH4. Zaradi zagotovitve dovolj prostora prosimo za predhodno prijavo.

Gostje bodo:

- Andrej Virc, direktor fotografije filma Houston, we have a problem!
- Sašo Štih, direktor fotografije filma Pr' Hostar
- Darko Herič, ZFS, direktor fotografije tv-serije V dvoje
- Domen Ožbot, direktor fotografije oddaje Taksi, kviz z Jožetom in 
- Teo Rižnar, kolorist pri podjetju Nuframe d.o.o.

 

Povezovalec bo Luka Marčetić, režiser filma Pr' Hostar in ustvarjalec tv-serije V dvoje.

 

Luka Marčetić, režiser, se je z videom začel ukvarjati leta 2003, a zares šele konec leta 2006, ko je na fakulteti v sobi s cimri snemal skeče po imenu Desna Stran Jajca. Vmes je na računalniku preko webcama snemal Vloge. Leta 2009 je začel na lastno pest delati na spletni seriji Dan ljubezni, ki se je zaključila decembra 2010. V naslednjih petih letih je naredil različne kratke filme, kot sta Moje asocialno življenje in Prepovedani izliv. Lani je naredil svojo prvo komercialno serijo V dvoje. Končal je tudi svoj prvi celovečerni film Pr’ Hostar, v katerem je sodeloval kot režiser.

 

Darko Herič, direktor fotografije je študiral filmsko in video snemanje na Akademiji dramske umetnosti v Zagrebu. Leta 2012 je magistriral z nalogo o stereoskopskem 3D snemanju. Kot direktor fotografije je posnel 2 celovečerna filma ‘7seX7’ (2011) in Dvojino (2013), tv serijo V dvoje (2015), ter številne druge na mednarodnih festivalih nagrajene kratke igrane, dokumentarne in reklamne filme, ter glasbene videospote. 2014 se je udeležil mednarodne delavnice Berlinale talents v sklopu Berlinskega filmskega festivala. Je član Združenja filmskih snemalcev Slovenije, ZFS. Letos je Panasonicov ambasador programa lumix.

 

Prijava: